Foto: stock.xchng
Piektdien, 12. jūnijā, Rīgā aizturējusi rūdītu velozagli, kurš aizturēšanas brīdī pārvietojies ar zagtu divriteni, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Rīgas reģiona pārvaldes velozādzību apkarošanas grupa piektdien Mežciemā uz ielas pievērsusi uzmanību kādam jau iepriekš policijas redzeslokā nonākušam 1986. gadā dzimušam vīrietim. Viņš pārvietojies ar velosipēdu.

Vīrietis jau iepriekš bijis sodīts par velosipēdu zādzībām, tāpēc policistiem radušās aizdomas, ka velosipēds varētu būt iegūts nelikumīgā ceļā.

Apturot aizdomīgo vīrieti, viņš policistiem sarunas laikā atzinies, ka velosipēdu nozadzis no kādas Biķernieku ielas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas.

Likumsargi velosipēda zagli aizturējuši un velosipēdu atguvuši. Par velosipēda zādzību policija sākusi kriminālprocesu.

Savukārt aprīļa beigās un maija sākumā Jūrmalas iecirkņa policisti saņēmuši informāciju par divu velosipēdu un motocikla "Yamaha" zādzībām Jūrmalas pilsētā. Policisti par zādzībām sāka kriminālprocesus. Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši iespējamās vainīgās personas.

Jūrmalas iecirkņa policisti pagājušās nedēļas beigās aizturējuši 1986. gadā un 1983. gadā dzimušus vīriešus. Policija norāda, ka abi aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem likuma pārkāpumiem un izdarītajās divu velosipēdu un motocikla zādzībās atzinušās.

Aizturētie likumsargiem pastāstījuši, ka nozagto motociklu paslēpuši Talsu novadā kādā lauku mājas šķūnī. Pārbaudot saņemto informāciju, policisti tur atraduši zagto motociklu. Drīzumā policija to atdos tā likumīgajam īpašniekam.

Tāpat policisti atguvuši arī vienu no zagtajiem velosipēdiem, savukārt otra zagtā velosipēda atrašanās vietu likumsargi noskaidros izmeklēšanā.

Par zādzībām, kas izdarītas iekļūstot telpā, policija sākusi kriminālprocesus. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!