Foto: LETA

Policijā ir sākti divi kriminālprocesi pēc trešdien, 18. augustā, Rīgā notikušajiem piketiem, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

Ruks atklāja, ka viens kriminālprocess sākts par uzbrukumu policijas darbiniekam, un tajā aizturētas piecas personas.

Savukārt otrs kriminālprocess sākts par policijas automašīnas loga izsišanu.

Ruks norādīja, ka par soda apmēriem vēl tiks lemts.

Tāpat Ruks apstiprināja, ka protestu iesniedzēji nebija pazīstamie politiķi, bet privātpersonas.

Jau ziņots, ka trešdien aptuveni 4000 cilvēku pulcējās pie Rīgas pils, lai paustu savu protestu pret "obligātu vakcināciju" pret Covid-19. Ap pulksten 19 pie Brīvības pieminekļa sākās pasākums, kura laikā tika nolikti ziedi, kā arī teiktas uzrunas, bet vēlāk šī pasākuma dalībnieki devās gājienā uz Vecrīgu, lai pievienotos pamata protestam, kam bija jāsākas pulksten 20.

Vecrīgā sapulcējās vairāki tūkstoši piketētāju, lai protestētu "pret obligātu vakcināciju" pret Covid-19. Šāds cilvēku skaits pārsniedza pašlaik protesta akcijās maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, līdz ar to protestētājus pieskatīja liels skaits policistu. Cilvēku pūlis neievēroja ne distances, ne sejas masku lietošanas prasības, kā to paredz esošie epidemioloģiskie noteikumi.

Lai arī protestētāju pūlī regulāri bija dzirdami arī radikāli aicinājumi, asi konflikti ar policistiem pasākuma pirmajās stundās netika novēroti.

Uz trešdienas protesta pasākumu mudināja ierasties Saeimas opozīcijas deputāts Aldis Gobzems (LuK), kurš savu politisko darbību pašlaik pamatā balsta uz Covid-19 jautājumiem.

Pasākumam pievienojās arī topošās Aināra Šlesera partijas aktīvisti, kā arī atbalstu pauda savulaik valdošajā koalīcijā pārstāvētās, bet vēlāk faktiski izirušās un no valdības izslēgtās partijas "Par cilvēcīgu Latviju" politiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!