Sākts kriminālprocess lietā par Nacionālā teātra muzikālās drāmas "Vadonis" libretu, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 14.nodaļas. Šajā nodaļā minēti noziedzīgi nodarījumi pret personas pamattiesībām un pamatbrīvībām.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka starp Nilu Saksu jeb īstajā vārdā Nilu Konstantinovu un "Vadoņa" oficiālo autoru dziesminieku Kasparu Dimiteru radušās domstarpības par faktisko šīs muzikālās drāmas autorību. Sakss savā interneta dienasgrāmatā iepriekš pauda uzskatu, ka viņš uzrakstījis sākotnējo libretu, taču Dimiters savā blogā uzsvēra, ka "Vadonis" ir radošās grupas kopdarbs un tās "libretā nav neviena Nila Saksa vārda".

Savukārt Nacionālais teātris, kuru kā līdzvainīgu savā blogā minējis Sakss, publiskā paziņojumā norādījis, ka autora līgums slēgts ar Dimiteru un tajā Dimiters apņēmies garantēt, ka viņa darbs ir jaunrades produkts un tā rakstīšanā nav nesankcionēti izmatotas vai citādi aizskartas trešo personu autortiesības. Teātris aicinājis pašu Dimiteru nokārtot radušās domstarpības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!