Rīgas Apgabaltiesa trešdien slēgtā sēdē sāka izskatīt krimināllietu, kurā apsūdzības izvirzītas par seksuālu uzmākšanos internetā.
Lietu turpinās skatīt 2008. gada 29. janvārī. Tās izskatīšana atlikta, jo apsūdzētā advokāts tiesā iesniedzis vairākus lūgumus.

Jau ziņots, ka šīs lietas ietvaros apsūdzība par seksuālu uzmākšanos nepilngadīgām meitenēm izvirzīta 1952. gadā dzimušam vīrietim. Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību par nepilngadīgu, arī mazgadīgu personu pavešanu netiklībā, kā arī par mēģinājumu ar šīm meitenēm veikt vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu. Lielākā daļa šo darbību veiktas, izmantojot internetu.

Vīrietim tiek inkriminētas trīs epizodes, kurās viņš veicis netiklības aktus ar trim nepilngadīgām meitenēm, no kurām viena bija mazgadīgā. Divas meitenes ir dzīvē reāli eksistējošas personas, bet trešā - laikraksta "Diena" izdomāta 14 gadus vecā Marija. Laikraksts veicis eksperimentu portālā "draugiem.lv", kur žurnālisti izveidoja fiktīvu profilu un atklāja, ka meitenes nepilngadība nav šķērslis tolaik 54 gadus vecajam vīrietim sūtīt seksuāla rakstura vēstules un seksa piedāvājumus.

Sākotnēji tiesa kā drošības līdzekli vīrietim piemēroja apcietinājumu, kurā viņš pavadīja vairākus mēnešus, taču šī gada martā drošības līdzeklis tika mainīts uz drošības naudu 4000 latu apmērā. Kā papildu drošības līdzeklis apsūdzētajam noteikta sūtījuma saņemšanas adreses paziņošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!