Vidzemes apgabaltiesas pastāvīgajā sesijā Madonā pirmdien sāks izskatīt triju mazgadīgu meitenīšu un viņu audzinātājas slepkavībā apsūdzētā Aleksandra Korjakova krimināllietu.
Pirmdien tiesā varētu nopratināt apsūdzēto, kā arī uzklausīt lietā cietušos un lieciniekus. Pēc Mednes iepriekš teiktā, process varētu ilgt trīs dienas, bet ilgāk varētu notikt tiesas sprieduma rakstīšana.

Korjakovs, kurš šā gada februāra beigās diendusas laikā ielavījās Gulbenes bērnudārzā un ar nazi nogalināja trīs meitenītes un audzinātāju, tiek apsūdzēts pēc Kriminālkodeksa diviem pantiem un pieciem punktiem.

Viņu apsūdz aukstā ieroča nēsāšanā un realizēšanā, kā arī par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Par šiem noziegumiem Korjakovam var piespriest mūža ieslodzījumu.

Pret Korjakovu ir ierosinātas arī citas krimināllietas par zādzībām, taču tās, pēc Ģenerālprokuratūras ieskatiem, izskatīs atsevišķi no šīs tiesas prāvas.

Lēmums par atsevišķu lietu izskatīšanu pieņemts tādēļ, lai Korjakovs nevarētu novilcināt lietas izskatīšanu ar jauniem paziņojumiem, kuri būtu jāpārbauda. Iepriekš viņš vairākas reizes mainīja savas liecības un atzinās vairākos noziegumos.

Prokurore Medne BNS sacīja, ka iepriekš dažos preses izdevumos izskanējusī informācija, ka speciāli Korjakovam Madonas tiesā tiek izbūvēts restots nodalījums, neesot gluži pareiza.

Restotā nodalījuma izbūves sākums gan sakritis ar laiku, kad Korjakova lieta nodota tiesā, taču gandrīz visās tiesās ap apsūdzēto solu mēdzot būt restes, tā ka tas neesot nekas īpašs.

Prokurore pauda, ka Korjakova tiesas process būs ļoti smags, jo tajā grasoties piedalīties visi cietušie un viņu radinieki. Madonā arī par ziemas briesmīgo noziegumu neviens neesot aizmirsis.

Apsūdzētā aizstāvis Jānis Raimo BNS vēl aizvadītajā ceturtdienā nebija ticies ar aiztāvamo. Tikšanās bija paredzēta tad, kad Korjakovu atvedīs uz Madonu, un šis laiks publiski netika izpausts.

Raimo pauda, ka Korjakovam ir tiesības atteikties no aizstāvja un tiesā aizstāvēt pašam sevi. Viņš arī piebilda, ka Korjakovs, kurš noziegumu pastrādāja, lai kļūtu slavens, būtu uz šādu soli spējīgs popularitātes celšanai.

Korjakovam arī esot iespējams aizkavēt tiesu, pieprasot veikt papildu ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!