Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde nosūtījusi prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trim fiziskām personām par noziedzīgu līdzekļu legalizāciju un izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.
Vitālijs S., Vladimirs P. un Karina P. laika posmā no 2005. gada līdz 2006. gada oktobrim, izmantojot fiktīvus uzņēmumus, fiziskām personām izmaksāja lielas naudas summas no bankas kontiem, tā izvairoties nomaksāt nodokļus. Pēc VID aprēķiniem, valstij nodarīti zaudējumi 207424,92 latu apmērā.

Tāpat grupējums noformēja faktiski neesošus darījumus un, legalizēja noziedzīgi iegūtos līdzekļus, mainot naudas izcelsmi.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka Vitālijs S. un Vladimirs P. mutiski vienojās, ka organizētās grupas sastāvā esošās personas nodarbosies ar svešu maksāšanas līdzekļu nelikumīgu izmantošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, kā arī ar citu noziegumu izdarīšanu.

Vēlāk, par organizētas grupas dalībnieku kļuva arī iepriekšminētā Karina P., kas, viltojot SIA "Džonka", SIA "Compri" un SIA "Doringo" fiktīvo amatpersonu parakstus, ar savām darbībām veicināja noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Visi trīs ir atzīti par aizdomās turētām personām un viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!