Foto: DELFI

Sevi sašāvušā Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa priekšnieka Igora Trofimova veselības stāvoklis pamazām uzlabojas, informēja Rēzeknes slimnīcā.

Pacients esot nācis pie samaņas. Mediķi pašlaik atturas prognozēt, cik ilgi viņam nāksies uzturēties ārstniecības iestādē.

Analīzes uzrādījušas, ka negadījuma brīdī cietušais bijis smagā alkohola reibumā - viņa asinīs konstatētas 2,35, bet urīnā - 3,12 promiles alkohola.

Jau ziņots, ka 16.janvārī Rēzeknes policijas iecirkņa priekšnieks Trofimovs guvis smagu ievainojumu, neuzmanīgi apejoties ar ieroci,  informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Negadījums noticis, jo ierocis, kas nav bijis aprīkots ar drošinātāju, izšāvis brīdī, kad iecirkņa priekšnieks paklupis.

Negadījums notika brīdī, kad policists, atgriežoties dzīvoklī, paklupa un trieciena rezultātā kabatā esošais ierocis izšāva. Iecirkņa priekšnieks guvis šautu brūci vēderā.

Uzreiz pēc negadījuma policists nogādāts ārstniecības iestādē, kur viņam veikta operācija.

Rēzeknes slimnīcā iepriekš apstiprināja, ka 16.janvārī plkst.19.15 medicīniskās palīdzības dienests nogādājis ārstniecības iestādē kādu vīrieti, kuram konstatēta šauta brūce vēderā. Pacientam nekavējoties veikta operācija, kurā piedalījās divi ķirurgi un kas ilga divas stundas. Mediķu rīcībā nav informācijas par apstākļiem, kādos noticis negadījums.

Noskaidrots, ka trauma gūta no Trofimova personīgā ieroča - TT sistēmas pistoles. Šos ieročus ražotājs neaprīko ar drošinātājiem, tādēļ tie var izšaut trieciena rezultātā.

Valsts policija gan neizmanto TT sistēmas ieročus, un šajā gadījumā tas bijis policista personīgais ierocis.

Par notikušo sākta izmeklēšana, kuru veic Valsts policijas Iekšējās drošības birojs. Izmeklēšanas laikā tiks noskaidroti detalizēti notikušā apstākļi, kā arī tiks izvērtēta policista atbildība par neuzmanīgu apiešanos ar ieroci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!