Foto: DELFI

Pirmdien Rankas pagastā aizturētais vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par zādzību no kādas privātmājas Lizuma pagastā, jau iepriekš nonācis konfliktā ar likumu, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Sintija Virse.

Jau ziņots, ka Rankas pagastā policistiem kāda vīrieša, kurš turēts aizdomās par zādzību, aizturēšanas laikā nācies ar dienesta ieroci gaisā raidīt brīdinājuma šāvienus.

Saskaņā ar Virses sniegto informāciju šāvieni gaisā raidīti, kad zaglis bēdzis no likumsargiem. Policisti raidījuši šāvienus, ievērojot visas drošības normas.

Tiesa gan, vīrietis šāvienus ignorējis un turpinājis bēgt.

Policija informāciju par zādzību no kāda īpašuma Gulbenes novada Lizuma pagastā saņēmusi 14. decembra pēcpusdienā. Tur, izsitot mājas verandas durvis, iekļūts telpās un nozagts motorzāģis ''Erman''.

Policisti uzsākuši izmeklēšanu un jau pēc neilga laika vīrieti pārsteiguši Rankas pagastā. Mēģinot izvairīties no atbildības, aizdomās turamā persona nepakļāvusies policijai un uzsākusi bēgšanu.

1992. gadā dzimušā vīrietis aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu, informēja Virse.

Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālpolicija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu aizdomās turamās personas saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!