Izmeklējot sērijveida slepkavības, aizdomās par kurām februāra sākumā tika aizturēts kāds 26 gadus vecs vīrietis, policija ir konstatējusi, ka jaunais vīrietis nogalinājis desmit sirmgalves, divas mēģinājis nogalināt, izdarījis trīs laupīšanas un vienu zādzību.
Latvijas kriminālistikas vēsturē tā tiek minēta kā skaļākā slepkavību sērija, tāpēc ka visas šīs slepkavības notikušas mantkārīgos nolūkos.

Kā informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) preses centrā, pārvaldes 1.nodaļas darbinieki ierosinājuši krimināllietu pēc Krimināllikuma 118. panta trešās daļas par slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos, pēc 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī un pēc 176.panta otrās daļas - par laupīšanu.

Par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem, vai ar nāves sodu, kuram gan pašlaik Latvijā ir noteikts moratorijs.

Visi noziedzības upuri ir bijušas pensionāres. Visām nogalinātajām sirmgalvēm eksperti konstatējuši žņaugšanas pēdas.

Šonedēļ krimināllieta par vairākām epizodēm tiks nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai. Aizdomās turētajam tiks norīkota tiesu psihiatriskā ekspertīze.

Jau ziņots, ka policija 3.februārī aizturēja 26 gadus vecu agrāk jau tiesātu vīrieti, kuru tobrīd turēja aizdomās vismaz par piecu sieviešu slepkavībām. Līdz apsūdzības uzrādīšanai tiesa aizturēto apcietināja.

Sākotnēji vīrietis tika turēts aizdomās par piecu sieviešu nogalināšanu Rīgā - pagājušā gada novembrī un decembrī Ķengaraga un Kvēles ielā un šā gada janvāra nogalē Tvaika un Tomsona ielā. Policija turpināja pārbaudīt arī citus līdzīgus gadījumus.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis parasti sabiedriskās vietās izraudzījies vecāka gadagājuma sievietes un sarunās ar viņām mēģinājis noskaidrot viņu finansiālos un ģimenes apstākļus, bet pēc tam izsekojis līdz dzīvesvietai. Ja vīrietim neizdevās dzīvoklī iekļūt uzreiz pēc izsekošanas, viņš vēlāk pie dzīvokļa durvīm zvanījis, izliekoties par AS "Latvijas gāze" darbinieku.

Pēc RGPP preses dienesta informācijas, iespējams, ka pašreiz konstatētie nav vienīgie noziegumi, ko pastrādājusi šī persona. Policija lūdz visus, kam ir kāda informācija par līdzīgiem gadījumiem, kad kāds izsekojis gados vecas sievietes un centies iekļūt dzīvoklī, zvanīt pa tālr. 7086456 vai uz anonīmo telefonu ar autoatbildētāju 7086677.

Kā sacīja RGPP preses centrā, pēc pirmās publikācijas par šī noziedznieka aizturēšanu saņemti seši telefona zvani, kas palīdzējuši atklāt arī agrāk policijas nereģistrētos noziegumus, ko veicis šis vīrietis. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, četrās dienās pirms aizturēšanas aizdomās turētais izdarījis 6 slepkavības un 6 slepkavības mēģinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!