Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ceturtdienas vakars pie ekrāniem pulcēja visus tos, kas seko līdzi Latvijas gaitām dziesmu konkursā "Eirovīzija" – otrajā pusfinālā izskanot 16 kompozīcijām, tostarp Dona "Hollow", noskaidrotas vēl desmit fināla dalībnieces. Donam izdevās Latviju ievest finālā!

Lielajam finālam, kas gaidāms sestdien, kvalificējās Latvija, Austrija, Nīderlande, Norvēģija, Izraēla, Grieķija, Igaunija, Šveice, Gruzija un Armēnija.

Dona priekšnesuma laikā Malmes arēnā bija dzirdams publikas atbalsts un aplausi, sanākušie dziedāja līdzi vārdu "hollow". Tūdaļ pēc dziedājuma Dona acīs sariesās asaras.

Jau divus gadus "Eirovīzijas" pusfinālu iznākumu nosaka tikai skatītāji bez žūrijas verdikta ietekmes. Latvijai izdevies pārraut pusfināla "lāstu", jo iepriekšējo reizi mēs tikām finālā pirms astoņiem gadiem. Visas trīs Baltijas valstis šogad dziedās finālā.

Šajā pusfinālā "aiz borta" palika Albānija, Beļģija, Čehija, Dānija, Malta un Sanmarīno.

Dažas stundas pirms kāpšanas uz skatuves Dons LTV "Panorāmā" aicināja uzrunāt pazīstamos mūsu konkurentu valstīs, lai ar zvaniem no ārzemēm Latvija varētu "sadot pa pakaļu tiem bukmeikeriem", proti, bukmeikeri Dona iekļūšanu finālā vērtēja ar tikai 24% varbūtību.

Atgādinām, ka pirmajā pusfinālā mandātu uzstāties finālā ieguva mūsu kaimiņzeme Lietuva, kā arī Serbija, Portugāle, Slovēnija, Ukraina, Lietuva, Somija, Kipra, Horvātija, Īrija un Luksemburga.

Šova finālā līdzās abu pusfinālu 20 skaņdarbiem izskanēs arī tā dēvētais lielais piecnieks – Vācija, Francija, Spānija, Itālija, Lielbritānija, kā arī pati rīkotājvalsts Zviedrija. Šo valstu priekšnesumus prezentēja arī abos pusfinālos.

"Eirovīzija" šogad notiek jau 68. reizi, un tās kulminācija LTV ekrānos būs vērojama 11. maijā pl. 22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!