Foto: DELFI

Aizvadītā gada nogalē policisti aizturējuši kādu 1983.gadā dzimušu sievieti aizdomās par vairāku tūkstošu latu izkrāpšanu, piedāvājot iespēju aizņemties naudu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka sieviete savus upurus meklēja sludinājumu portālā "ss.lv" un, saucot sevi par Natāliju, piedāvāja aizņemties naudu no privāta investora tām personām, kurām kaut kādu iemeslu dēļ aizdevumus neizsniedza kredītiestādes. Pēc potenciālā klienta piekrišanas, lai it kā nokārtotu darījumu un apmaksātu aizdevuma līguma noformēšanu, viņa lūdza pārskaitīt naudu uz viņai pieejamu bankas kontu. Pieprasītā summa par pakalpojumu svārstījās no 150 latiem līdz 3000 latu, vēsta policijā.

Nelikumīgi iegūto naudu sieviete izmantoja saviem tēriņiem, un nepilna mēneša laikā šādā veidā viņai izdevies izkrāpt vairāk nekā 8000 latu. Līdz šim brīdim policija ir noskaidrojusi 25 cilvēkus, kurus aizdomās turamā apkrāpusi.

Policijā ir sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta atkārtoti. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai ar mantas konfiskāciju, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Tiesa aizturētajai kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu un kriminālprocesā tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana, kā arī apzināti vēl citi cietušie.

Policija lūdz iedzīvotājus, kuri ir cietuši no šīs sievietes noziedzīgajām darbībām, kura uzdodoties par Natāliju piedāvājusi iespēju aizņemties un formalitāšu nokārtošanai lūgusi pārskaitīt naudu uz savu kontu, informēt Valsts policijas galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldi pa tālruni 67014051 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī. Policija anonimitāti garantē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!