Valsts robežsardzes darbinieki otrdien aizturējuši kādu sievieti, kura peldus nelegāli šķērsojusi Latvijas un Baltkrievijas robežu, informēja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Dace Ūdre.
Pēc Ūdres sniegtajām ziņām, 1951.gadā dzimusī Latvijas nepilsone Olga B. 9.augustā bija pārpeldējusi pāri Daugavai no Latvijas uz Baltkrieviju. Otrdien sievieti kādā viensētā pierobežas joslā aizturēja Daugavpils pārvaldes Piedrujas nodaļas robežsargi. Pati vainīgā persona vēlāk paskaidrojusi, ka viņa upi pārpeldējusi ar nolūku apmeklēt Drujas pilsētu, kas atrodas Baltkrievijā.

Robežsargi peldētāju bija pamanījuši un informējuši par nelikumīgu robežšķērsošanu Baltkrievijas puses robežsargus. Latvijas pusē tika ierīkots slēpnis. Taču diennakts laikā pārkāpēja atpakaļ nav atpeldējusi, un Baltkrievu robežsargi Latvijas pusi neinformēja arī par aizturēšanas faktu.

Robežsargi vairākkārtīgi apmeklēja arī pārkāpējas dzīves vietu, bet apmeklējumi bijuši bez rezultātiem. Tikai vakar, 13.augustā, sieviete atradusies savā dzīves vietā, kur viņa arī aizturēta. Olgai B. sastādīts administratīvās aizturēšanas protokols. Patlaban notiek lietas apstākļu noskaidrošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!