Foto: LETA
Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore piemērojusi prokurora priekšrakstu par sodu kādai sievietei, kura sniedza apzināti nepatiesu ziņojumu par viņas nolaupīšanu un izvarošanu, lai panāktu kriminālprocesa uzsākšanu pret noteiktu personu, kā arī par nepatiesu uzdošanos par cietušo.

Prokurorei aktīvi iesaistoties izmeklēšanā tika noskaidrots, ka apsūdzētā sieviete, nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret konkrētu vīrieti par smaga un sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, apzinoties, ka viņas kā personas nolaupīšana un izvarošana nav notikusi, personīgu motīvu vadīta, portālā www.latvija.lv Valsts policijai sniedza apzināti nepatiesu ziņojumu par to, ka konkrēts vīrietis sievieti nolaupījis.

Tas darīts, lietojot vardarbību un draudus, turklāt pēc tam viņš veicis dzimumaktu pret sievietes gribu.

Apsūdzētā sieviete arī apzināti nepatiesi uzdevās par cietušo, tas ir, piekrita būt par cietušo un pirmstiesas kriminālprocesā sniedza liecības cietušās personas statusā.

Apsūdzētā savu vainu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēta Krimināllikuma 298.panta otrajā daļā un 297.pantā, atzina pilnībā un piekrita kriminālprocesa pabeigšanai, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu un prokurora piemērotajam sodam.

Sieviete sodīta ar piespiedu darbu uz 80 stundām.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!