Ceturtdien Rīgas apgabaltiesa vīrietim, kas 5.martā izraisīja smagu autoavāriju, atcēla Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu un piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, informēja tiesas preses sekretāre Evita Naglinska.
Kā ziņots, Rīgas Autotransporta prokuratūra iesniedza protestu pret Latgales priekšpilsētas lēmumu vīrietim, kas 5.martā izraisīja smagu autoavāriju Maskavas un Puškina ielas krustojumā, kurā gāja bojā divi cilvēki, piemērot mēnesi ilgu apcietinājumu vai noteikt 7200 latu naudas sodu.

Prokuratūra nebija mierā ar apcietinājuma alternatīvu - naudas sodu un iesniedza protestu. Prokuratūra uzskata, ka vienīgais drošības līdzeklis, kas piemērojams 1966.gadā dzimušam vīrietim, ir apcietinājums.

Jau ziņots, ka 5.martā Rīgā, Maskavas un Puškina ielas krustojumā, sadūrās automašīna "Seat", kurai bija Lietuvas valsts numura zīme un kuru vadīja 1966.gadā dzimis vīrietis, un automašīna "Cadillac", kuru vadīja aizturētais vīrietis, kas no notikuma vietas sākotnēji aizbēga.

Pēc transportlīdzekļu sadursmes automašīna "Cadillac" uzstumta uz trotuāra, kur ietriecās metāla stabā un notrieca gājēju, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā mira. No gūtajām traumām mira arī automašīnas "Cadillac" pasažiere, bet medicīniskā palīdzība bija nepieciešama automašīnas "Seat" pasažierei, 1965.gadā dzimušai Lietuvas pilsonei.

Rīgas policijas darbiniekiem pēc pāris dienām izdevās aizturēt vīrieti, kas bija izraisījis avāriju un pametis notikuma vietu.

Izmeklēšanā policijas darbinieki secināja, ka pērn decembrī Rīgas rajonā policijas darbinieki bija apturējuši automašīnu, kuru vadījis aizturētais vīrietis, kas tobrīd bijis alkohola reibumā.

Par noziegumu pret minēto personu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262.panta 2.daļas par atkārtotu transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā gada laikā. Ar prokuratūras lēmumu vainīgajai personai atņemtas vadītāja tiesības uz gadu un piemērota 540 latu soda nauda.

Šā gada februārī minētais vīrietis Rīgā atkal aizturēts par automašīnas vadīšanu bez vadītāja apliecības, turklāt pie stūres sēžoties alkohola reibumā. Pret viņu sākts kriminālprocess par izvairīšanos no tiesas piespriestā soda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!