Foto: Valsts policija

Šogad reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesasitīti motocikli. Kopumā cietuši 16, bet bojā gājuši divi motociklisti, liecina Valsts policijas apkopotā statistika.

Pērn tādā pašā laika periodā reģistrēti 38 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 23 motobraucēji. Statistikas dati liecina, ka negadījumu skaits, kuros iesaistīti motobraucēji, šogad ir samazinājies. Tomēr policija norāda, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad divi motociklisti gājuši bojā.

Pagājušajā nedēļas nogalē, 30. aprīlī, oficiāli atklāta jaunā motosezona. Līdz ar sezonas atklāšanu uz Latvijas ceļiem vērojams būtisks motobraucēju skaita pieaugums, tādēļ pastāv lielāks risks ceļus satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti motobraucēji, skaidro policija.

Laikā no 1. janvāra līdz 28. aprīlim motociklu vadītājiem noformēts jau 121 administratīvo pārkāpumu protokols, tostarp par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Pērn šajā pašā laika periodā noformēti 129 protokoli.

Policijas aplēses novērojumi liecina, ka galvenie motobraucēju pieļautie pārkāpumi ir ātrums un riskanta manevrēšana. Šiem pārkāpumiem ceļu satiksmē policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību. Likumsargi atgādina, ka salīdzinājumā ar automašīnu motocikls ceļu satiksmē pārvietojas ātrāk un līdz ar to ir grūtāk pamanāms citiem satiksmes dalībniekiem. Tādēļ gan pašiem motobraucējiem, gan autovadītājiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem jābūt atbildīgiem un ļoti uzmanīgiem.

Policija atgādina, ka motobraucējiem jārūpējas arī par savu personīgo drošību. Proti, motociklistam jābūt aprīkotam ar motobraucēja ekipējumu – jālieto speciālais apģērbs un ķivere. Valsts policijas aicina motobraucējus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša motocikla vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!