Foto: DELFI

Rēzeknes policijas iecirkņa priekšnieks šajā amatā ir tikai pusgadu, un pēc jaunās sievietes slepkavības viņam nāksies atskaitīties par iepriekš noteikto uzdevumu izpildi.

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma portālam "Delfi" norādīja, ka Kozlovskis ir pārrunājis traģisko notikumu un policijas atbildību ar Valsts policijas priekšnieku  Intu Ķuzi.

Vērtējot iecirkņa priekšnieka atbildību, situācija esot sarežģīta, jo Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes policijas iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs šajā amatā ir tikai pusgadu. Turklāt no pērnā gada 1. jūnija ir likvidēta Rēzeknes pašvaldības policija.

Paškevičam stājoties amatā, Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars viņam deva konkrētus uzdevumus. Tagad tiks vērtēts, kā viņš ar tiem ticis galā, norādīja Holma.

Jau vēstīts, ka VP Rēzeknē aizturējusi trīs jaunus vīriešus aizdomās par 21 gadu vecas sievietes noslepkavošanu mantkārīgā nolūkā. Izmeklēšanā atklāta arī policijas patruļas nolaidība - tā nefiksēja pārkāpumu vadītājam, kurš braucis bez tiesībām, bet vēlāk izrādījies, ka šis cilvēks varētu būt vainojams iepriekš izdarītā sievietes slepkavībā.

Pašlaik ir uzsākts kriminālprocess par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos - slepkavību izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā. Tiesa visus trīs jauniešus - divus 16 gadus vecus jauniešus un 24 gadus vecu vīrieti - nolēmusi apcietināt.

Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklājuši, ka iespējamais slepkava un policija jau tikušies naktī, kad tika nogalināta jaunā sieviete. 

Policijas patruļa uz kāda autoceļa apturējusi automašīnu, taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformēja protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudīja, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādāja automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdeva savam kolēģim, tādējādi klaji ignorējot savus tiešos pienākumus. Par dienesta pienākumu nepildīšanu VP Iekšējā drošības birojā ir uzsākta izmeklēšana.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, 10.janvārī, iepazīstoties ar situāciju, no amatu pienākumus pildīšanas atstādinājis četrus cilvēkus - abus darbiniekus, kas nepildīja savus pienākumus, kā arī viņu tiešo priekšnieku un arī aizdomās turētā jaunieša tēvu, kurš strādā Rēzeknes iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!