Policija, visticamāk, ierosinās krimināllietu par Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbinieces piekaušanu 12.maijā Talsu rajona Ģibuļu pagasta Veckauļu mājās, kur pērn atklāta nelegāla suņu patversme.
Talsu rajona policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis pastāstīja, ka pirmdien policijā saņemts tiesas atteikums turpināt administratīvo lietvedību par minēto gadījumu, jo tiesa sievietes piekaušanā saskatījusi krimināli sodāma nozieguma pazīmes.

"Sākotnēji par šo gadījumu tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, taču tiesa nolēma pārtraukt materiāla skatīšanu un paziņoja par to mums, tāpēc mēs tagad varēsim lemt jautājumu par krimināllietas rosināšanu," sacīja Grūbis.

PVD darbinieci Veckauļu mājās 12.maijā piekāva, kad viņa tur ieradās, lai, pildot tiesas lēmumu, iepazītos ar dzīvnieku uzturēšanās apstākļiem.

Nelikumīgo suņu novietni Talsu rajona Ģibuļu pagastā Veckauļu mājās pērn, meklējot savu pazudušo vācu aitu šķirnes suni Zorro, atrada aktieris Mārtiņš Vilsons.

Talsu policija pret māju saimnieci Sanitu Jungu ierosināja krimināllietu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un atsavināja gandrīz 40 mājās atrasto suņu. Lietas skatīšana Talsu rajona tiesā šobrīd atlikta līdz 31.maijam, jo izrādījies, ka uz tiesu vēl jāaicina daudz liecinieku - visi tie cilvēki, pie kuriem suņi šobrīd mitinās. Paredzēts arī noskatīties vairākus videomateriālus, kuros tūlīt pēc atrašanas redzams nofilmēts Vilsona suns Zorro.

Liepājas kinoloģiskās biedrības vadītāja Andžela Dolmatova iepriekš Talsu policijai apgalvoja, ka mājas saimniece sadarbojās ar Inesi Bendersku, kura apsūdzēta par to, ka Liepājā cietsirdīgi izturējusies pret 29 suņiem, turot viņus trīsistabu dzīvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!