Foto: LETA

Saistībā ar bijušās Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšnieces Ārijas Stabiņas kukuļošanu līdz šim dažāda veida sodi piemēroti sešām personām, bet pati Stabiņa joprojām tiek meklēta.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga pastāstīja, ka kopš Stabiņas pazušanas prokuratūra no pamatlietas izdalīja vairākus kriminālprocesus, kuros līdz šim sodītas sešas personas.

Vienā lietā prokurors ar trīs personām vienojies par sodu, un tiesa šo vienošanos apstiprinājusi. Šīm personām piemērots attiecīgi 5691 eiro, 4268 eiro un 4268 eiro sods. Savukārt kādam uzņēmumam, kura interesēs tika nodots kukulis Stabiņai, piemērots piespiedu ietekmēšanas līdzeklis.
Citā izdalītajā kriminālprocesā vienai personai piemērots prokurora priekšraksts par sodu un uzlikts samaksāt 3200 eiro.

Vēl viena persona notiesāta ar 7040 eiro naudas sodu. Savukārt vienīgā persona, kas notiesāta ar reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu, nesen ir mirusi.

Visas iepriekšminētās personas sodītas par kukuļdošanu, kukuļņemšanas atbalstīšanu, kukuļa piesavināšanos un citiem kukuļošanas noziegumiem.

Prokuratūrā joprojām turpinās izmeklēšana pret divām personām par kukuļdošanu, dokumenta viltošanu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Jau ziņots, ka pēc prokuratūras lēmuma par saukšanu pie kriminālatbildības Stabiņa pazuda. Šobrīd tiesībsargājošās iestādes viņu izsludinājušas starptautiskajā meklēšanā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Stabiņu rosināja saukt pie kriminālatbildības, jo uzskata, ka bijusī Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, izmantojot starpniekus, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar iesniegumu izskatīšanas organizēšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu.

KNAB 2011.gada septembrī paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tai skaitā viena Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersona un divi pārvaldes darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!