Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā otrdien atkal atrasts kāda slimnīcas pacienta līķis, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Mirušā radinieki viņu sāka meklēt pēc tam, kad viņš nepārnāca no slimnīcas mājās 3.decembrī.

Sadovskis apliecināja, ka 1944.gadā dzimušā vīrieša līķis bez vardarbīgas nāves pazīmēm otrdien atrasts slimnīca teritorijā.

Policijā sākts kriminālprocess un vīrieša nāves apstākļus skaidros ekspertīzē.

Stradiņa slimnīcas pārstāve Ieva Stibe portālam "Delfi" pastāstīja, ka konkrētais pacients 3.decembrī pametis kādu no slimnīcas nodaļām. Viņa prombūtne konstatēta neilgi pēc tam un nekavējoties sākta vīrieša meklēšana, iesaistot gan slimnīcas apsardzi, gan Valsts policiju. Taču nākamajā dienā slimnīcai pieguļošajā teritorijā, nostāk no uzņemšanas un ārstniecības nodaļām atrasts vīrieša līķis.

Slimnīcas pārstāve uzsvēra, ka vīrieša meklējumi organizēti operatīvi, taču citus sīkākus notikušā apstākļus skaidros policija. Stibe arī norādīja, ka slimnīca nevar nodrošināt apsardzi katram pacientam, lai izsekotu viņa gaitām ārpus palātas.

Stradiņa slimnīca izsaka līdzjūtību mirušā vīrieša tuviniekiem.

3.decembrī "ātrie" vīrieti nogādājuši slimnīcā, kur ar mediķiem radi pārsprieduši pacienta veselības stāvokli un ārstēšanu. Par notikušo labi informēti avoti portālam "Delfi" pastāstīja, ka nākamajā dienā, kad tuvinieki devušies sirdzēju apraudzīt, viņi atklājuši – viņa palātā vairs nav.

Atnākušie tuvinieki sākuši skaidrot, kur īsti pacients pazudis un viņiem slimnīcā ieteikts vērsties policijā un viņi uzrakstījuši iesniegumu.

Tovakar gan neviena no policijas ekipāžām nav  bijusi pieejama, tāpēc iecirknī likumsargi ieteikuši tuviniekiem pašiem apstaigāt slimnīcas teritoriju un meklēt pazudušo radinieku. Tas arī darīts, un ap pulksten 22 vakarā teritorijā arī atrasts vīrieša līķis.

Portāls "Delfi" jau iepriekš vēstīja par gadījumu, kad šogad maijā slimnīcas teritorijā atrasts vīrieša līķis, kurš teritorijā bija nogulējis mēnesi. Vīrieša mirstīgās atliekas tolaik atrada maija vidū, bet tuvinieki par pazušanu ziņoja aprīlī. Mirušais bija izrakstīts no slimnīcas, kurā iepriekš nokļuva pēc galvas sasišanas, taču pēc slimnīcas atstāšanas mājās viņš nonāca.

Par šo gadījumu policijā kriminālprocesu tika izbeigts, jo ekspertīzē netika konstatēta vīrieša vardarbīga nāve. Tāpat policija lēmumu izbeigt kriminālprocesu pamato ar Veselības inspekcijas secinājumiem, ka šajā gadījumā nav konstatējama arī mediķu vaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!