Jelgavas ugunsdzēsēji otrdien pēcpusdienā saņēmuši informāciju par iespējams noslīkušu vīrieti, taču klātbūtnē noskaidrojuši, ka Svētes upē noslīkusi 13 gadu veca meitene.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas brigādes komandiera vietnieks Leons Stablinieks pastāstīja, ka mirušo ūdenslīdēji atrada Svētes upē pie Kalna Būriņiem septiņus metrus no krasta un trīs metru dziļumā. "Diemžēl viņa jau bija mirusi, un mēs palīdzēt vairs nespējām. Izsakām visdziļāko līdzjūtību meitenes tuviniekiem," piebilst Stablinieks.

Policija sākusi noskaidrot meitenes bojāejas apstākļus, norīkota ekspertīze, kas konstatēs nāves iemeslu. Pagaidām par notikušo sīkāka informācija netiek sniegta.

Neoficiāla informācija liecina, ka meitene, iespējams, noslīkusi, taču tiks pārbaudīts, vai pusaudze nav guvusi traumas, kā dēļ arī noslīkusi. Zināms, ka viņa peldējusies kopā ar vairākiem vienaudžiem.

Operatīvie dienesti lūdz cilvēkus uzmanīties, nelēkt ūdenī uz galvas, kā arī nebūt pārdrošiem. Redzot slīkstošu cilvēku, iespēju robežās jācenšas tam palīdzēt, jo tieši pirmajās minūtēs sniegtā palīdzība var būt izšķiroša. Arī alkohola lietošana pirms peldes var būt noslīkšanas iemesls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!