Foto: DELFI

Pirmdienas, 28. augusta, naktī Talsos uz ielas atrasts nepilnus trīs gadus vecs bērns, kura vecāki atvases pieskatīšanu bija uzticējuši radiniekam pusaudža vecumā, informē Valsts policija (VP).

Likumsargi izsaukumu saņēmuši ap pulksten 3 naktī, kad kāds līdzcilvēks Voldemāra Ruģēna ielā pamanījis mazu bērnu, kurš bijis viens pats, turklāt bija tērpies vienīgi autiņbiksēs. Vīrietis izdzirdējis bērna kliedzienus un raudas un bērnu nolicis savā automašīnā, lai viņš sasildītos. Garāmbraucējs domājis, ka kāds bērnu nāks meklēt, bet to nesagaidījis viņš informējis VP.

Tā kā nebija zināmi bērna identitāte un dzīvesvieta likumsargi pieņēmuši lēmumu zēnu nogādāt Talsu novada krīžu centrā. Pēc tam policisti apsekoja tuvāko apkārtni vietā, kur zēns tika atrasts, taču nekas neliecināja par to, ka kāds meklētu bērnu.

Pēc dažām stundām netālu no bērna atrašanas vietas pamanīta rosība. Kārļa Mīlenbaha ielā VP darbinieki sastapuši 15 gadus vecu jaunieti, kurš pastāstīja, ka ir bērna radinieks un zēna vecāki viņam uzticējuši bērnu pieskatīt. Kā apgalvojis jaunietis, viņš iemidzis un pa to laiku bērns bez viņa ziņas atstājis dzīvesvietu.

No pusaudža izelpas gan bijis jūtams alkohols. Viņš nogādāts policijas iecirknī, lai veiktu alkohola pārbaudi, un viņa izelpā konstatētas 0,14 promiles alkohola. Jaunietis nodots mātes aprūpē.

Savukārt mazā zēna vecāki, uzzinot par notikušo, neslēpa pārsteigumu par to, kā bērns varēja nokāpt no otrā stāva pa trepēm, kuras ir stāvas un atrodas tumšā kāpņu telpā. Kā parasti šādos gadījumos, arī šoreiz tika informēta bāriņtiesa un sociālais dienests. Valsts policija skaidro notikušā apstākļus un katras iesaistītās personas atbildību šajā situācijā.

VP informē, ka nesen līdzīgs gadījums notika arī Liepājā, kur no savas dzīvesvietas izgāja divus un trīs gadus veci bērni, kurus arī pamanīja līdzcilvēki un sagaidīja Valsts policijas ierašanos. Policija atgādina, ka vecāki ir atbildīgi par saviem bērniem, kā arī par to, kam atstāj savus bērnus pieskatīšanai. Tāpat likumsargi aicina apkārtējos būt vērīgiem un informēt policiju par līdzīgām situācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!