Foto: Valsts policija
Pagājušajā sestdienā, 7. novembrī, Valsts policija (VP) Taurupes pagastā aizturējusi divus vīriešus, kuri nelikumīgi nomedījuši staltbriedi, portālu “Delfi” informēja policijā.

Abi vīrieši aizturēti ap pulksten 5:30. Kā informē policija, aizturētie malumednieki nodarbojušies ar nelikumīgām medībām, izmantojot nelikumīgas medību metodes.

Likumsargi saņēmuši anonīmu informāciju no vietējiem iedzīvotājiem, ka Taurupes pagastā pa nakti, iespējams, notiekot nelikumīgas medības. Pārbaudot informāciju, pagājušās sestdienas agrā rītā policijas darbinieki pamanījuši kādu lēni braucošu automašīnu.

Spēkrats ar prožektoru periodiski apspīdinājis medību laukus. Tas likumsargiem raisījis aizdomas, ka tādējādi nelikumīgi varētu tikt meklēti meža dzīvnieki. Mazliet vēlāk no tās puses, kurp aizbraukusi automašīna, atskanējis šāviens, stāsta policija.

Apstākļu noskaidrošanai Valsts policijas darbinieki apturējuši aizdomīgo transportlīdzekli. Apskates laikā likumsargu aizdomas par malumedniecību apstiprinājušās un policisti automašīnā atraduši ne tikai pašrocīgi pielāgoto prožektoru, bet arī medību ieročus un nomedītu staltbrieža govi.

Notikuma vietā policisti aizturējuši divus malumedniekus -1967. gadā un 1959. gadā dzimušus vīriešus. Skaidrojot notikušā apstākļus, policisti konstatējuši, ka malumednieki izmantojuši ne tikai oficiāli reģistrētu šaujamieroci, bet arī nelikumīgi glabātu ieroci.

Par notikušo VP sākts kriminālprocess par nelikumīgām medībām un par šaujamieroča neatļautu glabāšanu. Krimināllikuma 112. pants par nelikumīgām medībām paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Savukārt Krimināllikuma 233. panta 2. daļa par šaujamieroču neatļautu glabāšanu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Valsts policija pateicas ikvienam, kas ziņo par nelikumīgām medībām, un aicina arī turpmāk iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem. Ja rodas aizdomas par nelikumīgām medībām vai zveju, iedzīvotāji aicināti informēt Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienību pa tālruni 27895495 vai rakstīt uz e-pastu: nmzag@vp.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!