Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajās brīvdienās Valsts policija saņēmusi informāciju par telefonkrāpniekiem, kuri cenšas izkrāpt naudu. Vienā no gadījumiem vecāka gadagājuma kundzei ļaundari izkrāpuši 7000 eiro, portālu "Delfi" informēja Valts policijā.

Pagājušajās brīvdienās 1934.gadā dzimusi kundze vērsusies policijā, jo viņai izkrāpta liela naudas summa. Sievietei uz mājas telefonu zvanījis kāds vīrietis, informējot par it kā viņas dēla izraisītu avāriju, kurā cietusi meitene. Zvanītājs apgalvojis, ka dēls varēs izvairīties no soda, ja viņai samaksās 7000 eiro.

Jau pēc brīža kundzes dzīvesvietā ieradies nepazīstams vīrietis, kurš paņēmis sagatavoto naudu un devies projām. Policija skaidro, ka sieviete nedz zvanītāju, nedz vīrieti nav pazinusi, taču nebija arī sazinājusies ar savu dēlu, lai pārliecinātos par informācijas patiesumu.

Līdzīgs gadījums noticis ar kādu 1922.gadā dzimušu sirmgalvi. Viņai telefonsarunā pieprasīti 25 000 eiro. Taču sievietei zvans licies aizdomīgs un viņa nekavējoties par to ziņojusi policijai.

Likumsargi aicina iedzīvotājus neuzticēties nepazīstamiem zvanītājiem un informēt vecāka gadagājuma radiniekus un paziņas par šāda veida krāpniecību.

Vecāka gadagājuma cilvēki nereti naudu glabā un krāj mājās un krāpnieki to izmanto, skaidro policija. Likumsargi lūdz iedzīvotājiem nebūt vienaldzīgiem un informēt vecāka gadagājuma radiniekus un paziņas par riskiem, uzglabājot lielas naudas summas mājās.

Valsts policijas pieredze liecina, ka parasti krāpnieki darbojas viltīgi un zvana no dažādiem tālruņa numuriem, jautā par radiniekiem. Pēc tam ļaundari iegūto informāciju izmanto, lai iegūtu uzticību un izkrāptu naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!