Ludzas robežsargi vakar Terehovas robežkontroles punktā ir aizturējuši kādu vīrieti, kurš Latvijā kontrabandas ceļā centās ievest Ls 3000 vērtus ieročus.
Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts robežsardzē, robežsargiem bija radušās aizdomas par kontrabandas mēģinājumu, tāpēc pēc muitas kontroles tika veikta atkārtota Latvijā no Krievijas iebraucošas automašīnas "VAZ 2109" pārbaude.

Pārbaudes laikā robežsargi automašīnā atrada sešas izjauktas pneimatiskās šautenes, 30 izjauktas pneimatiskās pistoles, trīs optiskos tēmekļus, trīs izjauktas zemūdens šautenes, vienu nakts redzamības kameras objektīvu, 30 pistoļu rezerves komplektus, astoņus gāzes uzlādēšanas mehānismus, kā arī 1000 lodes. Sākotnējā informācija liecina, ka šie ieroči ražoti Krievijā.

Kontrabandas ieroči bija paslēpti mašīnas bagāžas nodalījumā zem dubultās grīdas, zem sēdekļiem, automašīnas spārnos, zem aizturētā šofera apģērba un citviet.

Automašīnu ar kontrabandas ieročiem vadīja Latvijas nepilsonis, 1964.gadā dzimušais Andrejs, kurš ir nodots Terehovas muitas darbiniekiem.

Aizturētais autovadītājs skaidrojis, ka ieročus viņš Latvijā ievedis pārdošanai - to bijis iecerēts darīt, izmantojot internetu un darbojoties kā privātpersonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!