"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK valdes loceklei Palmirai Lācei pirmdien atkal izdemolēts un šoreiz arī aplaupīts dzīvoklis, BNS informēja partijas preses sekretārs Jānis Ķuzulis.
Šis ir jau otrais gadījums mēneša laikā, kad "tēvzemiešu" aktīvistei izdemolē mājvietu.

Šoreiz Lācei nozagts televizors un video, zagļi mēģinājuši iznest no mājas arī datoru, bet tas pa ceļam pamests. Miteklis ir pamatīgi izvandīts, tajā izmētātas mantas un papīri, turklāt izsisti visi dzīvokļa logi.

Noziegums noticis pirmdien laikā no plkst. 16 līdz 19, jo pēcpusdienā viņa īslaicīgi iegriezusies savā mājā, bet plkst. 19 pārnākot konstatējusi ielaušanos. Notikuma vietā pašlaik strādā policija.

Iepriekšējā ielaušanās Lāces dzīvoklī bija 11. novembrī laikā, kad viņa Daugavmalā piedalījās svētku pasākumos.

Kad viņa plkst. 20.30 ieradusies mājās, atklājies, ka izdemolēta viņas istaba un ļaundari salikuši somās dažādas vērtīgas mantas, tomēr tās nav aiznesuši. Lāce tūlīt izsaukusi policiju un sākta izmeklēšana.

Lāce pieļāva, ka šis gadījums nav bijusi parasta ielaušanās zādzības nolūkos. "Ja būtu gribējuši zagt, būtu paņēmuši un aizgājuši.. Izskatās, ka viņi mani par kaut ko brīdina," sacīja Lāce. Tomēr policija uzskatīja, ka tā bija parasta ielaušanās.

Viņa informēja, ka pēc Čečenijas parlamentāriešu vizītes Latvijā viņai zvanījusi kāda krievu valodā runājoša persona un apsaukājusi par fašisti.

Lāce atzina, ka viņai līdzīgu zvanu pirms tam ilgāku laiku nav bijis - kopš uzstāšanās televīzijā. Toreiz TB/LNNK pārstāve pauda viedokli, ka visiem krieviem no Latvijas agri vai vēlu būs jāizbrauc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!