Augstākā tiesa (AT) trešdien noraidīja par krāpšanu un piesavināšanos lielos apmēros apsūdzētā Rīgas Jēzus luteriski evaņģēliskās draudzes īpašuma pārvaldnieka Ulda Nagobada apelācijas sūdzību, atstājot spēkā triju gadu cietumsodu portālu “Delfi” informēja AT preses sekretāre Ilze Eida.
Nagobads tiesai apelācijas sūdzībā lūdza noteikt nosacītu sodu, uzsverot, ka savu vainu viņam inkriminētajos noziegumos atzīst un nožēlo.

Tiesa daļēji atcēla pirmās instances spriedumu daļā, ar kuru bija noraidīta draudzes civilprasība par 103 412 latu piedziņu. Apelācijas instances tiesa atzina draudzei tiesības prasīt kaitējuma kompensācijas atlīdzināšanu Civilprocesa likumā noteiktā kārtībā.

Pilns spriedums būs pieejams 23.martā, kuru desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt AT Senāta Krimināllietu departamentā.

Rīgas apgabaltiesa pērn atzina apsūdzētā vainu par piesavināšanos. Tāpat atzīta viņa vaina par krāpšanu, kas izdarīta lielā apmērā.

AT pārstāve informē, ka 1999.gadā starp Rīgas Jēzus luteriski evaņģēlisko draudzi un Nagobadu bija noslēgts draudzes īpašuma pārvaldīšanas līgums. Apsūdzētais, ar nolūku viltus ceļā iegūt naudu, atkārtoti piesavinājās draudzei samaksāto naudu par telpu nomu. Kā arī veica citas noziedzīgas darbības, ar nolūku piesavināties lielas naudas summas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!