Foto: LETA
Rīgas apgabaltiesa otrdien nolēma paturēt apcietinājumā bijušo "Latvenergo" prezidentu Kārli Mieķelsonu, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par naudas atmazgāšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Tiesa noraidīja advokāta piedāvājumu mainīt drošības līdzekli, piemēram, pret drošības naudu vai galvojumu.

Foto galerija

Par otrdienas tiesas lēmumu bija šokēts Miķelsona advokāts Egons Rusanovs, kurš žurnālistiem sacīja, ka, ņemot vērā to, ka izmeklētāji nekādu jaunu argumentāciju tiesā par viņa klienta apcietināšanu neminēja, viņš bija pārliecināts par Miķelsona atbrīvošanu.

"Mani māc izmisums par to, kas mūs šajā valstī sagaida un vai tā ir tiesiska valsts," savu sašutumu pauda Rusanovs.

Viņš žurnālistiem uzsvēra, ka KNAB izmeklētāji vien nolasīja Rīga Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesneša lēmumu un nekādus citus argumentus neminēja. Advokāts arī stāstīja, ka šo triju apcietināšanā pavadīto nedēļu laikā viņa klients nevienu reizi nav pratināts.

Tiesas sēdē otrdien Rusanovs piedāvājis arī citus drošības līdzekļa veidus, piemēram, personīgo galvojumu vai drošības naudu, taču šī prasība noraidīta.

Komentējot pret Miķelsonu sākto procesu, Rusanovs pieļāva, ka tas ir politiskais pasūtījums un mēģinājums personīgi ieriebt Miķelsonam, un KNAB lietā ir veicis dažādas procesuālās darbības, iespējams, arī noklausījās sarunas, lai gan dokumentāli par to nekas neliecina.

Advokāts arī uzsvēra, ka joprojām neesot skaidrs, kāda veidā Miķelsons izmantojis savu dienesta stāvokli, kādus materiālus labumus viņš no tā ir guvis un kādu naudu atmazgājis.

Rīgas Centra rajona tiesa Miķelsonu nolēma apcietināt 17.jūnijā. Viņa advokāts un arī viņa sieva apcietināšanu uzskata par prettiesisku un advokāts to pārsūdzēja. Savukārt energokoncerna bijušā šefa sieva sola to apstrīdēt Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Miķelsonu un "Latvenergo" viceprezidentu Aigaru Meļko un vēl sešus cilvēkus – AS "Sadales tīkli" augstas amatpersonas un privātuzņēmējus - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par naudas atmazgāšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Pēc KNAB aplēsēm, lietā "atmazgāti" vismaz 1,13 miljoni eiro (aptuveni 775 000 latu).

Pirmdien viņa sieva un advokāts Egons Rusanovs paziņoja, ka par, viņuprāt, nepamatotu un nelikumīgu Miķelsona apcietināšanu, sūdzēsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!