Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa otrdien, 15.decembrī, lēmusi noraidīt pilnībā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) bijušās amatpersonas Diānas Kurpnieces prasību par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu amatā un vidējās izpeļņas par piespiedu kavējumu izmaksu, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Savukārt daļēji apmierināta Kurpnieces prasība par morālā kaitējuma piedziņu. Tiesa lēmusi par labu Kurpniecei piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju 1000 eiro apmērā. Savukārt prasību daļā par morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu 9000 eiro apmērā noraidīt.

Tāpat tiesa lēma par labu Kurpniecei no KNAB piedzīt tiesāšanās un ar lietas vešanu saistītos izdevumus 300 eiro apmērā, bet no KNAB par labu valstij piedzīt tiesas izdevumus 475 eiro apmērā.

Pilns spriedums saistībā ar attaisnotu tiesneses prombūtni būs pieejams 12.janvārī. No pilna sprieduma pieejamības dienas to iespējams pārsūdzēt 20 dienu laikā.

Jau ziņots, ka bijusī KNAB amatpersona Diāna Kurpniece pieteikumā tiesai lūdza darba uzteikumu atzīt par spēkā neesošu, atjaunot viņu amatā un piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ar 3.septembra rīkojumu paredzēja likvidēt birojā esošo Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredz KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā izveidot Politikas plānošanas nodaļu.

Vairāk nekā 30 KNAB darbinieki saņēma uzteikumu un viņiem tika piedāvāti līdzvērtīgi amati jaunveidojamās nodaļās. Kurpniece bija izņēmums, jo viņai piedāvāja ieņemt zemāku vietu ar mazāku atalgojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!