Foto: Pexels.com, Kindel Media

Piektdien, 24. martā, Ekonomisko lietu tiesa pasludināja saīsināto spriedumu tā dēvētajā "Terehovas" lietā, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēti vairāki muitnieki. Tiesa nosprieda sodīt visus apsūdzētos, sodot viņus ar brīvības atņemšanu un naudassodu, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Tiesa nosprieda sodīt visas apsūdzētās personas ar brīvības atņemšanu no trīs līdz četriem gadiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus uz pieciem gadiem, kā arī nosakot naudas sodu 6200 eiro.

Kā portālam "Delfi" norāda Ekonomisko lietu tiesas pārstāve Indra Pumpure, pieciem apūdzētajiem ir piespriesti trīs gadi cietumā, vienam – trīs gadi un seši mēneši, savukārt vēl viens muitnieks sodīts ar četru gadu cietumsodu.

Saīsināto spriedumu nav iespējams pārsūdzēt, taču kāda no pusēm var lūgt sastādīt pilnu spriedumu, ko vēlāk ir iespējams pārsūdzēt, norāda tiesā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Terehovas muitas kontroles punkta (MKP) muitniekiem, kuri apsūdzēti par kukuļņemšanu. Kā 2021. gada nogalē prese brīfingā stāstīja prokuratūras pārstāvji, šie muitnieki piekopa "atstrādātas" darbības, naudu slēpjot uzplečos, formastērpos iešūtās kabatās un pēc tam monētas liekot to vīriešu ģērbtuvju skapīšos, pie kuriem piestiprināti magnēti.

Atsevišķās reizēs muitnieki papildināja magnētu krājumu, ja tie nespēja noturēt monētu svaru.

"Viņi varētu strādāt par iluzionistiem," toreiz sacīja Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors Kaspars Andruškins, rādot žurnālistiem videomateriālus, kuros redzams, kā muitnieki pa vienam ienāk ģērbtuvē un noliek naudu, veic uzskaiti.

Muitniekus aizturēja 2021. gada aprīlī, kad sākotnēji kriminālprocesā aizdomās par korupciju Terehovas muitas kontroles punktā aizturētas 29 amatpersonas, no kurām 21 atzīta par aizdomās turēto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!