Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Velta Zaļūksne nodevusi Rīgas apgabaltiesai krimināllietu par kukuļdošanu Jūrmalas deputātam Ilmāram Ančānam, portālu “Delfi” informēja prokuratūrā. Kriminālvajāšana uzsākta pret četrām personām - Germanu Milušu, Leonīdu Lasmani, Juri Hlevicki un Gvido Hariju Volbrugu.
Krimināllieta ierosināta par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai, ja to izdarījusi valsts amatpersona. Likums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kā ziņots, pērn pēc pašvaldību vēlēšanām, pirms balsojuma par jauno Jūrmalas domes priekšsēdētāju vēlēšanās tika dots kukulis Jūrmalas domes deputātam Ančānam ("Mūsu zeme"), kurš par to informējis tiesībsargus. Deputāts aģentūrai LETA uzsvēra, ka, informējot par kukuli KNAB, ir "pildījis savu pilsoņa pienākumu".

Ančānam 20 000 eiro kukuli piedāvāja partijas "Jaunais centrs" (JC) deputāta kandidāts a/s "Investīciju fonds "Zeme"" prezidents Gvido Harijs Volbrugs. Ančāns dienu pirms Jūrmalas mēra vēlēšanām kādā kafejnīcā saticies ar Volbrugu. Pēc naudas saņemšanas deputāts devies uz KNAB un izstāstījis par kukuļdošanu. Piektdienas vakarā jau pēc Jūrmalas mēra vēlēšanām, kurās Ančāns pretēji kukuļdevēju iecerei nobalsoja nevis par Juri Hlevicki (LPP), bet gan par Inesi Aizstrautu (JL), nauda prasīta atpakaļ. Pēc kukuļa atdošanas atpakaļ tā devējiem viņi aizturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!