Foto: Bundespolizei
Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par vairāk nekā piecu kilogramu marihuānas nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai, informēja Ģenerālprokuratūrā.

Šā gada aprīļa beigās Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret Baltkrievijas pilsoni, kurš apsūdzēts narkotiskās vielas lielā apmērā nelikumīgā pārvietošanā pāri Latvijas valsts robežai.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pērnā gada decembrī apsūdzētais, atrodoties Nīderlandē, no nenoskaidrotas personas iegādājās 5213,1 gramu aizliegtu sevišķi bīstamu narkotisku vielu - izžāvētu kanabisu jeb marihuānu, lai to nelikumīgi pārvietotu pāri Latvijas robežai un realizētu tālāk.

Neatļauti iegādāto narkotisko vielu, kas sapakota vairākos polimēra materiāla iepakojumos, apsūdzētais ievietoja savā rīcībā esošā transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā rezerves riteņa vietā un zem aizmugurējā bampera, kur tos neatļauti glabāja realizācijas nolūkā.

2016.gada 7.decembrī apsūdzētais no Lietuvas iebrauca Latvijā. Šķērsojot Latvijas robežu robežkontroles punktu "Grenctāle", viņš minētajā transportlīdzeklī pārvietoja pāri valsts robežai narkotiskās vielas. Pēc tam tās glabāja un pārvadāja pa Latvijas teritoriju līdz Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas darbinieki muitas kontroles laikā tās atrada un izņēma.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 190.1 panta otrās daļas un Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas. Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!