Foto: PantherMedia/Scanpix
Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā trīs vīrieši apsūdzēti par sevišķi cietsirdīgu slepkavību.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 2015. gada 23. maijā viens no apsūdzētajiem iesita cietušajam ar dūri pa seju, no kā cietušais nokrita. Tad divi apsūdzētie, izmantojot koka nūjas, cietušajam sita pa galvu un ķermeni. Sitienu laikā cietušais vairākkārt zaudēja samaņu, bet, kad nāca pie samaņas, abi apsūdzētie turpināja sišanu, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Vēlāk cietušajam tika pavēlēts iekāpt automašīnas bagāžniekā. Lai arī būdams smagi piekauts, cietušais pavēli izpildīja, un viņš aizvests uz mežu, kur viņam iedota lāpsta un pavēlēts, lai rok sev bedri.

Neskatoties uz nodarītajiem miesas bojājumiem, cietušais sāka rakt sev bedri, bet viens no apsūdzētajiem sita cietušajam pa ķermeni ar koka nūju. Tad apsūdzētais paņēma lāpstu no cietušā un iesita viņam ar lāpstu pa galvu, no kā cietušais iekrita izraktajā bedrē.

Pēc tam apsūdzētais uzlika lāpstas aso galu cietušajam uz kakla un vairākkārt lecot virsū, apsūdzētais traumēja cietušajam kaklu un krūškurvi. Tad viens no apsūdzētajiem ar nazi pārvilka pār cietušā kaklu.

Apsūdzētās personas mirušā vīrieša ķermeni apraka izraktajā bedrē un, maskējot to, uzlika virsū zarus.

Viens no apsūdzētajiem saukts pie kriminālatbildības arī par to, ka pērnā gada 14. martā vadīja transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties 2,25 promiļu reibumā.

Krimināllikums par slepkavību pastiprinošos apstākļos paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!