Foto: F64

Valsts policija par 2003. gadā Tukumā pastrādātu slepkavību par aizdomās turētajām atzinusi trīs personas - 1967. gadā un 1968. gadā dzimušus vīriešus un kādu 1954. gadā dzimušu sievieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

2017. gadā Valsts policijas rīcībā nonākusi informācija, ka 2003. gadā Tukumā noslepkavots kāds vīrietis, kura līķis, iespējams, paslēpts mājas pagrabā zem betona. Par minēto faktu ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta, kas turpmākā izmeklēšanā pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 117. panta 10. daļas par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa.

Izmeklēšanā Valsts policija pārmeklējusi iepriekš minēto māju Tukumā un tās pagraba palīgtelpā zem betona grīdas atradusi apraktas kāda vīrieša mirstīgās atliekas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka tas ir 1951. gadā dzimis Tukuma iedzīvotājs, kurš bija bez vēsts prombūtnē kopš 2003. gada maija sākuma.

Neskatoties uz to, ka kopš vīrieša pazušanas dienas bija pagājuši vairāk nekā 15 gadi, Valsts policijas Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas darbiniekiem sadarbībā ar citām policijas struktūrvienībām un tiesībsargājošām iestādēm izdevies faktiski atklāt šo noziegumu.

Valsts policija noskaidrojusi izdarītās slepkavības apstākļus un motīvu, kā arī ieguvusi pietiekošu pierādījumu kopumu, lai lietā par aizdomās turētām atzītu trīs personas – 1967. gadā un 1968. gadā dzimušus vīriešus un kādu 1954. gadā dzimušu sievieti.

Policija norāda, ka lieta uzskatāma par faktiski atklātu, un šobrīd tiek nostiprināti pierādījumi, lai pabeigtu lietas izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!