Foto: F64
Rīgas rajona tiesa otrdien turpinās skatīt advokātes Intas Baltiņas slepkavības lietu, informēja tiesā.

Tiesas sēde otrdien tika atlikta, lai varētu pieaicināt liecinieku. Paredzēts, ka nākamā tiesas sēde sāksies plkst.13.

Iepriekš krimināllietā tiesa nolēma nozīmēt rokraksta ekspertīzi dokumentam - nelielai zīmītei, kura tika atrasta veicot notikuma vietas apskati.

Ekspertīzi uzdots veikt Valsts tiesu ekspertīžu birojam. Varāki rokrakstu paraugi tiks salīdzināti ar zīmītē esošo rokrakstu. Tiesas pārstāve gan pilnībā neatklāja zīmītes saturu, taču norādīja, ka tajā minētas naudas summas.

Lietā apsūdzēta Irēna Goldberga, Romāns Zandersons un Jānis Burva.

Viena persona apsūdzēta par tīšu prettiesisku citas personas nonāvēšanu mantkārīgā nolūkā jeb slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, otra - par šo darbību atbalstīšanu, bet trešā - par nozieguma pēdu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir īpaši smags.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai slepkavības izdarīšanā apsūdzētais vīrietis, kurš bija iepriekš pazīstams ar cietušo, tikšanās laikā uzzināja par viņai līdzi esošu lielu naudas summu, kuru cietusī bija plānojusi nodot tālāk citai personai. Tādējādi apsūdzētajam radās nodoms izdarīt cietušās slepkavību, lai iegūtu cietušās rīcībā esošo naudas summu.

Apsūdzētais piedāvāja aizvest cietušo uz viņas plānoto tikšanās vietu, kam cietusī piekrita, nenojaušot par vīrieša patieso nolūku, pēc kā vīrietis sazinājās ar savu bijušo sievu un lūdza viņus aizvest uz vēlamo galamērķi. Pa ceļam apsūdzētais vīrietis piedāvāja iegriezties vienas apsūdzētās dzīvesvietā, lai padzertu kafiju, kur viņš ar savas bijušās sievas līdzdalību noslepkavoja cietušo sievieti ar vairāk nekā desmit naža dūrieniem kakla un krūškurvja rajonā. Pēc sievietes nonāvēšanas apsūdzētais paņēma cietušās naudu, ne mazāk kā 13 tūkstošus eiro, daļu no tās nododot savai atbalstītājai.

Lai slēptu cietušās līķi, apsūdzētais sazinājās ar personu, kura ieradās notikuma vietā un palīdzēja apsūdzētajam nozieguma pēdu slēpšanā.

Noziedzīgais nodarījums izdarīts 2014. gada vasaras sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!