Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 5.aprīļa plkst. 6.30 līdz 7.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā dzēsta 424 ugunsgrēkus, no tiem 330 - kūlas ugunsgrēkus un 32 meža ugunsgrēkus, portāls “Delfi” uzzināja VUGD.

Kūlas dedzināšanas šī gada rekords tika sasniegts sestdien, kad ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 216 kūlas ugunsgrēkus.

Tāpat brīvdienās VUGD veicis 30 glābšanas darbus, kā arī bijuši 63 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks un cieta divi cilvēki.

Kopumā VUGD saņēma 549 izsaukumus.

Svētdien reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits bija 114. Lielākie no tiem reģistrēti Ciblas novada Līdumnieku pagastā dega kūla 60 hektāru platībā, Rēzeknes novada Vērēmu pagastā dega kūla un krūmi 50 hektāru un niedres 2 hektāru platībā, Ilūkstes novada Dvietes pagastā kūla dega 25 hektāru platībā, bet Ciblas novada Līdumnieku pagastā, Balvu novada Kubuļu pagastā un Daugavpils novada  Demenes pagastā dega kūla 20 hektāru platībā.

Sestdien, plkst. 12.54, VUGD saņēma informāciju, ka Dundagas novada Kolkas pagastā deg šķūnis ar malku. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg šķūnis 30 kvadrātmetru un ap to kūla 100 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā tika atrasts 83 gadus vecs vīrietis, kurš bija gājis bojā. Notikušā apstākļus skaidro Valsts policija.

 Savukārt, plkst. 14.22, VUGD saņēma informāciju, ka Olaines novada Olaines pagastā dega kūla un sazāģēti koka gabali. Kopējā degšanas platība bija viens hektārs. Ugunsgrēkā cieta 69 gadus veca sieviete un 75gadus vecs vīrietis.

Kūlas dedzināšanas rezultātā nodegušas arī vairākas ēkas. Ciblas novada Pušmucovas pagastā dega pirts 30 kvadrātmetru, meža zemsedze un kūla 150 hektāru platībā. Daugavpils novada Medumu pagastā dega pirts 20 kvadrātmetru un kūla 90 hektāru platībā. Babītes novada Babītes pagastā dega neapsaimniekotas ēkas siena 10 kvadrātmetru, šķūnis 60 kvadrātmetru un kūla un niedres 10 hektāru platībā. Valkas novada Zvārtavas pagastā dega šķūņi 42 kvadrātmetru un kūla 20 hektāru platībā.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši arī 32 meža ugunsgrēkus. Rēzeknes novada Feimaņu pagastā dega meža jaunaudze 5 hektāru platībā.

Ludzas novada Isnaudas pagastā dega kūla piecu hektāru un meža zemsedze viena hektāra platībā. Alūksnes novada Alsviķu pagastā dega meža jaunaudze un kūla 14 hektāru platībā. Ropažu novadā mežs dega piecu hektāru platībā.

Rēzeknes novada Vērēmu pagastā dega mežs viena un kūla četru hektāru platībā.

Daugavpils novada Maļinovas pagastā mežs dega 1,5 hektāru un kūla 7 hektāru platībā. Kārsavas novada Goliševas pagastā mežs dega 7 hektāru un kūla 15 hektāru platībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!