Latgales tiesu apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību sievietei, kura pērnā gada septembrī Līvānos pa logu izmeta savu mazbērnu. Sievietei apsūdzība uzrādīta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī, informēja Ģenerālprokuratūrā.
Iespējamais sods par šādu noziegumu ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Apsūdzētajai piemērots drošības līdzeklis - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā. 1955.gadā dzimusī vecāmāte sākotnēji tika arī apcietināta kā galvenā aizdomās turamā noziegumā, taču savu vainu viņa neatzina.

Prokuratūra lems arī par zīdaiņa vecāku kriminālatbildību. Zīdaiņa mātei,1979.gadā dzimušajai Daugavpils rajona Maļinovas pagasta iedzīvotājai, kā drošības līdzeklis piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Kā ziņots, 2006.gadā 30.septembrī Jēkabpils slimnīcā no gūtajām traumām mira 2,5 mēnešus vecs zīdainis, kurš bija izmests pa logu no ceturtā stāva. Nelaime notika brīdī, kad zīdaiņa māte kopā ar bērniem viesojās Līvānos un mājā notika nakts uzdzīve.

Pārējie bērni - 2000. un 2003.gadā dzimuši zēni un 2005.gadā dzimusi meitene - tika ievietoti patversmē.

Bērnu mātei atņemtas aprūpes tiesības, bet viņas civilvīram aprūpes tiesības atņemtas attiecībā uz viņa 2005.gadā dzimušo meitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!