Ģenerālprokuratūra trešdien uzrādījusi galīgo apsūdzību pēdējam "Logos centra" lietā aizdomās turētajam - Jurijam Jurjevam, apsūdzot viņu vairāk nekā desmit noziedzīgos nodarījumos, informē "Logos centra" lietas izmeklēšanas grupas vadītāja prokurore Velta Zaļūksne.
Jurjevu apsūdz gan pēc krimināllikuma, gan kriminālkodeksa vairāk nekā desmit pantiem par dažāda veida pornogrāfisku materiālu izgatavošanu un izplatīšanu, nepilngadīgu personu iesaistīšanu to izgatavošanā, dzimumtieksmes apmierināšanu netiklā veidā, tajā skaitā ar nepilngadīgajiem, izmantojot cietušo bezpalīdzīgo stāvokli un vardarbīgā veidā, pederastijā, netiklās darbībās ar nepilngadīgajiem.

Jurjevu apsūdz arī par pieaugušo un nepilngadīgo pamudināšanu uz prostitūciju, izmantojot cietušo atkarību no viņa, sutenerismu, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un ieņēmumu slēpšanu, izvairīšanos no ienākumu deklarācijas iesniegšanas, kā arī par autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem un neatļautu psihotropo vielu iegādi un glabāšanu.

Lietā konstatēti vairāk nekā 30 cietušie.

Par šiem nodarījumiem Jurjevam var piespriest līdz 12 gadiem cietumsoda, pauda Zaļūksne.

Līdz ar šīs apsūdzības izvirzīšanu būtībā ir pabeigta pirmstiesas izmeklēšana "Logos centra" lietā, lai gan oficiāli par to paziņos nākamā gada sākumā, skaidroja Zaļūksne.

Pēc tam apmēram nedēļu ar lietas materiāliem iepazīsies cietušie, pēc tam ar tiem varēs iepazīties šajā lietā apsūdzētie Jurjevs un Jurijs Kutirevs. No tā, cik ilgu laiku aizņems šis process, būs atkarīgs, kad lietu nosūtīs tiesai, skaidroja Zaļūksne.

"Logos centra" lietā kopumā bija apsūdzētas septiņas personas - aģentūras vadošās amatpersonas un darbinieki, kuru lietas atrodas dažādās izmeklēšanas un iztiesāšanas stadijās. Lietā iesaistīto Ainaru Eisaku pirmās instances tiesa notiesāja ar 2,5 gadiem cietumsoda, bet citu apsūdzēto Andri Meinartu notiesāja uz desmit gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!