Rīgas Ziemeļu rajona prokuratūra uzsākusi kriminālvajāšanu pret sagruvušās mājas Pulkveža Brieža ielā 7 īpašnieku Ilmāru Limbēnu. Viņam pagājušajā nedēļā celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, ja tas izraisījis smagas sekas.
Tā kā Limbēns izteicis vēlēšanos liecības uzrakstīt pašrocīgi, pēc apsūdzības celšanas viņam dotas četras dienas laika, lai tās sagatavotu un atnestu uz prokuratūru. Kā drošības līdzeklis Limbēnam piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Prokuratūra patlaban turpina darbu pie krimināllietas izmeklēšanas. Pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas par vainīgu atzītu personu tiesa var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem. Kā ziņots, pagājušā gada 22.decembrī sešstāvu ēkā Pulkveža Brieža ielā 7, Rīgā, sagāzās visu stāvu griestu pārsegumi.

Nogruvumā bojā gāja divas sievietes, bet trīs sievietes tika ievietotas slimnīcā. Divām no cietušajām bija salīdzinoši viegli miesas bojājumi, bet kādai 1980.gadā dzimušai jaunietei tika konstatēti smagi miesas bojājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!