Zemgales priekšpilsētas tiesā ceturtdien prokurore traģiskās avārijas Valdeķu ielā izraisītājam Denisam Veremeičikam pieprasīja piespriest maksimālo iespējamo sodu - 15 gadus cietumā. Prokurore Alla Ignatjeva pieprasīja Veremeičikam arī atņemt autovadītāja tiesības uz pieciem gadiem.
19 gadus veco Veremeičku apsūdz pēc krimināllikuma panta par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu narkotisko vielu iespaidā. Viņš 10.augustā narkotiku iespaidā izraisīja smagu avāriju, kurā bojā gāja trīs cilvēki.

Lietas izskatīšana sākās trešdien, kad tika nolasīta apsūdzība, nopratināti visi cietušie liecinieki, kā arī Veremeičiks. Liecībās viņš noliedza, ka nozieguma izdarīšanas brīdī lietojis narkotikas, un viņam bijis pārsteigums, ka tās konstatētas viņa analīzēs.

Veremeičiks nevarēja pateikt, ar kādu ātrumu braucis pirms satiksmes negadījuma izraisīšanas, un arī neatzina, ka būtu vainīgs cilvēku nāvē. Tiesas sēdes laikā viņš vairākkārtīgi mainīja savas liecības.

Savukārt liecinieki, kas bija redzējuši negadījumu, pieļāva, ka Veremeičiks ar savu automašīnu BMW varētu būt braucis ar ātrumu aptuveni 90 līdz 100 kilometri stundā.

Ekspertīzē konstatēts, ka jaunietis trim cilvēkiem nodarījis smagus miesas bojājumus, kuru dēļ iestājusies nāve, bet vēl trim cilvēkiem nodarīti smagi miesas bojājumi. Ar attiecīgu apsūdzību lietu nosūtīja Zemgales priekšpilsētas tiesai.

Veremeičikam draud cietumsods no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!