Foto: LETA
Likumsargi maija beigās Talsu novadā, Valdemārpilī, agrāk sodītai sievietei atsavinājuši vairāk nekā 11 000 nelegālās cigaretes un spirtu, informēja Valsts policijā (VP).

30.maijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa darbinieki kādās mājās Valdemārpilī veica administratīvo apskati. Tās laikā īpašumā tika atrastas un atsavinātas 11 600 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī 60 litri spirta.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1.daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.

Kriminālprocess sākts pret kādu 1959.gadā dzimušu sievieti, kura jau agrāk bija nonākusi policijas redzeslokā. Aizturētā sieviete tikai pirms neilga laika tika atbrīvota no apcietinājuma pēc soda izciešanas par līdzīgām darbībām. Patlaban sievietei piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Policija šajā lietā turpina pirmstiesas izmeklēšanu. Ja vēlāk tiesa atzīs sievieti par vainīgu, viņai var tikt piespriests sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!