Rīgas Kurzemes rajona tiesa atzinusi par nepieskaitāmu 37 gadus veco Silardu I., kurš pērn vasarā divas reizes pa Vanšu tilta vantīm uzkāpa līdz pat tilta balstu augšai.
Kā informēja tiesā, ārstu komisija atzinusi Silardu par nepieskaitāmu un tiesa noteikusi viņam medicīniska rakstura piespiedu līdzekli, tas ir, ārstēšanos apsardzes uzraudzībā. Lieta izskatīta slēgtā tiesas sēdē.

Kā ziņots, pērn 4.jūnijā Silards uzkāpa Vanšu tilta vantīs. Kamēr vīrietis rāpās pa vantīm, tika slēgts tilts un vairākas stundas bija paralizēta transporta kustība lielā daļā pilsētas centra un Pārdaugavā. Policija Silardu apcietināja, kad viņš bija uzrāpies līdz tilta balstu augšai.

Pirms padošanās policijai Silards izteica vēlmi saņemt eklērus un minerālūdeni.

Par šo atgadījumu tika ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 231.panta 1.daļas par huligānismu, jo vīrieša darbību dēļ tika radīti būtiski materiālie zaudējumi gan Rīgas pašvaldībai, gan sabiedrībai.

Mēnesi vēlāk Silards savu kāpienu pa vantīm atkārtoja. Pēc šī atgadījuma tiesa viņam piemēroja apcietinājumu.

Silards policijai skaidroja, ka kāpšanu pa vantīm izmantojis, lai pievērstu uzmanību savām sociālajām problēmām - viņam nav dzīvesvietas un darba. Silards iepriekš vairākas reizes tiesāts par zādzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!