Foto: LETA
Valsts drošības dienests (VDD) līdz pulksten 19 kopumā saņēmis 18 tā dēvētos signālus par iespējamiem pārkāpumiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu norisē. Galvenokārt līdz šim saņemtie signāli saistīti ar vēlēšanu organizatoriskiem jautājumiem, portālu "Delfi" informēja dienestā.

VDD saņēmis arī divus signālus par iespējamu tā dēvēto balsu pirkšanu, kur vienā gadījumā informācija neapstiprinājās, bet vienā gadījumā pārbaude vēl turpinās.

Kopumā lielākā daļa signālu uz šo brīdi jau ir pārbaudīti un tajos netika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes, vienlaikus dažos gadījumos informācijas pārbaude vēl nav noslēgusies.

Līdz šim neviens kriminālprocess nav uzsākts.

Informācija apkopota par laika posmu pirms vēlēšanām, kā arī šodien, vēlēšanu dienā līdz pulksten 19.00.

Par gadījumiem, kad personai solīts samaksāt, piesolīti citi materiāli un nemateriāli labumi par viņas balsi vai citā veidā ietekmēta brīva izvēle, VDD aicina Latvijas iedzīvotājus informēt dienestu. To iespējams darīt pa tālruni 67208964 vai e-pastu dd@vdd.gov.lv jebkurā diennakts laikā.

Vienlaikus dienests aicina iedzīvotājus informēt arī par gadījumiem, kad pastāv aizdomas par iespējamām pretlikumīgām darbībām, piemēram, apzināti nepareizu balsu saskaitīšanu par labu kādai partijai vai deputāta kandidātam.

Iespēju robežās personas, kurām ir šāda veida informācija, lūgtas fiksēt pēc iespējas precīzākas iespējamo pārkāpumu detaļas, veikt iespējamo pārkāpumu foto, video vai audio fiksēšanu. VDD garantē informācijas avota konfidencialitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!