Foto: DELFI

Trešdien, 4. novembrī, Ventspilī Valsts policija ar pakaļdzīšanos un brīdinājuma šāvieniem aizturējusi automašīnas zagli, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pulksten 15:40 policija saņēmusi zvanu no kādas sievietes par to, ka mājā Lokomatīves ielā no pagalma aizdzīta "Seat Alhambra" automašīna.

Pēc saņemtās informācijas par automašīnas zādzību policijas darbinieki fiksējuši nozagto automašīnu. Ieraugot policijas ekipāžas, Ventspils novada Tārgales pagastā auto sācis bēgt. Pakaļdzīšanās laikā policija zagto automašīnu panākusi Puzes pagastā uz ceļa A10, iebraucot meža ceļā. Pēc tam policijas inspektors turpinājis vajāt vienu no personām, kura kājām iebēgusi meža masīvā. Policists pakaļdzīšanās laikā vairākas reizes izšāvis brīdinājuma šāvienus ar dienesta šaujamieroci.

Policija aizturējusi četras personas, kuras nogādātas Kurzemes RP Ventspils iecirknī. Aizturētie ir 1985. gadā un 1984. gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1982. gadā un 1985. gadā dzimušas sievietes. Sievietēm piemērots liecinieku statuss, un policija lems par drošības līdzekļu piemērošanu abiem vīriešiem.

Abi vīrieši jau iepriekš tikuši sodīti par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Vēl ap pulksten 15:30 policijas iecirknis saņēmis zvanu par to, ka Ventspils novadā, Tārgales pagastā pie kādām mājām četras personas kādam kungam nolaupījušas maisiņu ar pārtikas precēm. Cietušajam nodarīti arī miesas bojājumi. Turklāt policija informēta, ka uzbrucēji pārvietojušies ar automašīnu.

Arī šajā gadījumā ir iesaistītas par automašīnas zādzību aizturētās personas.

Policijā par notikušo ir sākti kriminālprocesi par zādzību ar iekļūšanu un par laupīšanu, kā arī pievienota epizode par automašīnas vadīšanu reibumā.

Patlaban notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!