Foto: LETA
Jauniešu organizētā ballītē kādā Ventspils privātmājā smagus ķermeņa apdegumus guvis kāds nepilngadīgs zēns, un policijai ir aizdomas par ļaunprātīgu rīcību, bet liecības šobrīd ir pretrunīgas, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

Par notikušo policija saņēmusi informāciju no mediķiem, kuri informēja, ka trešdien agrā rītā Ventspilī no kādas privātmājas slimnīcā nogādāts 14 gadus vecs jaunietis ar smagiem apdegumiem. Pēc sākotnējās informācijas viņš, iespējams, apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās policija, bet lielākā daļa jauniešu privātmāju, kurā bija norisinājies pasākums, jau bija atstājuši. Policija sākusi kriminālprocesu un uzsākusi izmeklēšanu. Šobrīd noskaidrots, ka iepriekšējā vakarā kādā privātmājā pulcējušies aptuveni 30 jaunieši vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kuri sarīkojuši pasākumu bez pieaugušo kontroles.

Šobrīd līdz galam nenoskaidrotos apstākļos viens no jauniešiem, 1996. gadā dzimis zēns, guvis smagus ķermeņa apdegumus. Pašlaik saistībā ar notikušo tiek pārbaudīts kāds 1997.gadā dzimis jaunietis, bet liecības par notikušo ir pretrunīgas. Tādēļ policija aicina pieteikties visus jauniešus, kuri bija klāt šajā pasākumā un var sniegt jebkāda veida informāciju. Izmeklēšanai ikviena liecība ir ļoti svarīga, jo tikai tā var noskaidrot precīzus notikušā apstākļus un iesaistītās personas, uzsver policija.

Pēc mediķu teiktā cietušais jaunietis guvis 28% ķermeņa apdegumus un turpmākai ārstēšanai pārvests uz Rīgu.

Vienlaikus policija aicina gan jauniešus, gan viņu vecākus ar atbildību izturēties pret šāda veida ballītēm, kas tiek organizētas un norit bez pieaugušo kontroles, jo nereti tās var beigties ar smagām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!