Foto: VID

22. jūnijā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes darbinieki kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā divu mikroautobusu kravas nodalījumos uzgājuši 2 190 000 kontrabandas cigaretes, portālu "Delfi" informēja VID.

Muitas policijas pārvalde 4. jūlijā sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas. Kriminālprocess tālāk nodots pēc piekritības Valsts policijai.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

22. jūnijā VID saistībā ar kādu administratīvā pārkāpuma lietu veica kontroles pasākumus. Pie kāda uzņēmuma teritorijas iebraucamajiem vārtiem Krustpils ielā, Rīgā, VID uzgāja divus kravas mikroautobusus ar Latvijas un Lietuvas valsts reģistrācijas numuriem. Abi mikroautobusi bijuši aizslēgti, bet transporta līdzekļu vadītāji nav bijuši atrodami.

Uz notikuma vietu izsaukti Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki, kuru klātbūtnē abi mikroautobusi atvērti. Abu automobiļu kravas nodalījumos atradušās kartona kastes ar cigaretēm.

Kopumā VID atradis 219 kastes ar 2 190 000 cigaretēm "Route 66" bez akcīzes markām.

Foto: VID

Izņemtās cigaretes un abi kravas mikroautobusi nodoti glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!