Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi divus kriminālprocesus par marihuānas kontrabandu, portālu "Delfi" informē VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

VID Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis divus pagājušā gada martā uzsāktus kriminālprocesus par 3,6498 un 6,6717 gramu marihuānas kontrabandu pasta sūtījumos.

Abos kriminālprocesos noziedzīgo nodarījumu izdarījis kādsLatvijas pilsonis. Kriminālprocesu ietvaros veikto kratīšanu laikā pie kriminālprocesos figurējošām personām atklāti un izņemti augu maisījumi, kas satur tādas psihoaktīvas vielas kā "AB-FUBINACA", "5F-AKB48" un "5F-AB-PINACA", kā arī vairākus desmitus kilogramu dažādu izejvielu.

VID pieļauj, ka šīs vielas bija paredzētas psihoaktīvo vielu saturošu maisījumu izgatavošanai. Par šo faktu turpinās pirmstiesas kriminālprocess.

Muitas amatpersonas pērnā gada 15. un 25.martā, veicot pasta sūtījumu muitas kontroli, kādā muitas kontroles punktā konstatēja divus pasta sūtījumus, kuros atradās narkotiskās vielas - marihuāna, kas no Latvijas tika sūtītas saņēmējiem citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Par šiem narkotisko vielu pārvietošanas gadījumiem pāri Latvijas Republikas valsts robežai tika uzsākti divi kriminālprocesi. Tie abi šī gada maijā ir nosūtīti Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā vienā no kriminālprocesiem tika veiktas septiņas kratīšanas iesaistīto personu dzīvesvietās, kā arī vienai no šīm personām piederoša uzņēmuma telpās. Izmeklēšanas laikā arī noskaidrots, ka ar konstatēto psihoaktīvo vielu neatļautu izgatavošanu, glabāšanu un realizāciju saistītas vēl arī citas personas, kuru personības ir noskaidrotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!