Armēnijas likumsargi publiskojuši video, kurā redzama 21 gadus vecā Latvijas pilsoņa Arama Gabrieļana aizturēšana. Viņš bija izsludināts starptautiskajā meklēšanā saistībā ar slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Jau ziņots, ka pateicoties īpašiem pasākumiem, kurus īstenoja Kriminālizlūkošanas ģenerāldepartamenta darbinieki un viņu kolēģi no Interpola Armēnijas biroja Armaviras apgabala departamenta un Armaviras policijas nodaļas, 1995. gadā dzimušais Gabrieļans otrdienas rītā pulksten 10 tika aizturēts Armaviras apgabala Parakaras ciemā.

Gabrieļans tiek apsūdzēts par nepilngadīgā Teikas vidusskolas skolēna Kristiāna Čiprusa slepkavību pirms četriem gadiem.

Pērn, 22. aprīlī stājās spēkā spriedums, Gabrieļanu sodot ar desmit gadiem cietumā un kompensāciju cietušajiem - 110 tūkstošiem eiro. Taču šis spriedums palika neizpildīts - kad policija maijā devās to izpildīt, Gabrieļans vairs nebija atrodams, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Savukārt cietusī ģimene vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā, jo uzskatīja, ka Latvijas valsts nav nodrošinājusi to, ka slepkavam piespriestais sods tiek izpildīts. Cietušie iepriekš pieļāva, ka Gabrieļans atstājis valsti, jo viņa tēvs ir armēnis un notiesātā radinieki dzīvo Armēnijā. Policija Gabrieļanu izsludināja starptautiskā meklēšanā.

Saskaņā ar apsūdzību slepkavība notikusi naktī uz 2011. gada 18. decembri ap plkst. 4 cietušā ģimenes dzīvesvietā Juglā. Abi jaunieši tobrīd bijuši 16 gadus veci.

Apsūdzētā statusā nonākušais jaunietis pie sava drauga bija nolēmis pārnakšņot. Pēkšņi viņš aizgājis uz virtuvi, paņēmis nazi ar 22 centimetrus garu asmeni, atgriezies istabā un bez pamatota iemesla vismaz piecas reizes mērķtiecīgi iedūris savam draugam dzīvībai svarīgos orgānos, liecina apsūdzība.

Cietušais no gūtajiem ievainojumiem turpat dzīvoklī nomiris. Pēc tam dūrējs izlēcis pa logu un aizbēdzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!