Trešdien, 11. septembrī, Valsts policija pēc pakaļdzīšanās aizturējusi motocikla "Kawasaki" vadītāju, kurš uz sava spēkrata pārvietojies, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, kā arī ignorējot luksofora sarkano aizliedzošo signālu.

Valsts policijā portāls "Delfi" noskaidroja, ka 11. septembrī ap pulksten 22.45, Liepājā, Brīvības ielā, Valsts policijas trafarētā automašīna fiksējusi motociklu "Kawasaki", kura vadītājs, ignorējot luksofora sarkano aizliedzošo signālu, šķērsojis krustojumu ar ātrumu 88 kilometri stundā vietā, kur atļauts pārvietoties ar 50 kilometriem stundā.

Izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, policisti vairākkārt izteikuši prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorējis policijas darbinieku likumīgās prasības un sācis bēgšanu, nogriežoties no Brīvības ielas uz Tirgus ielu. Pēc tam viņš turpinājis braukt pa Zemnieku ielu, tālāk pa Brīvības ielu uz Grobiņas pusi.

Motocikla vadītājs turpinājis nereaģēt uz zilās gaismas un skaņas signāliem un rīkojumiem apturēt transportlīdzekli. Bēgot motocikla ātrums sasniedzis līdz pat 216 kilometriem stundā.

Vadītājs apturēts Grobiņā pie ceļa brauktuves nomales labās puses.

1993. gadā dzimušais motocikla vadītājs un tā 1991. gadā dzimušais pasažieris aizturēti un viņiem uzlikti roku dzelži. Pārbaudes laikā konstatēts, ka motocikla vadītājam nav likumā noteiktajā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas apliecības, kā arī viņš transportlīdzekli vadījis alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatētas 0,89 promiles alkohola.

Pats motocikla vadītājs paskaidrojis, ka bēdzis no policijas, jo apzinājies, ka viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un viņš ir bijis alkohola reibumā.

Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Tāpat vīrietim noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls un par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona".

Vīrietim noformēts arī administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos policistu atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!