Trešdien, 15. maijā, pulksten 22.40 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Bolderāju, kur kāds pāris mežā sastapis trīs kazas, portālam "Delfi" pavēstīja pašvaldības policijā.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi sastapuši abus izsaucējus un netālu redzējuši arī visas trīs kazas. Pašvaldības policisti pieņēmuši lēmumu mājlopus noķert, un ķeršanā palīdzējuši arī abi izsaucēji. Tomēr nakts melnumā tas visiem iesaistītajiem nevedās viegli.

Visu trīs dzīvnieku sagūstīšana kārtības sargiem prasījusi teju divas stundas. Kad kazas notvertas, policisti pateicās izsaucējiem par palīdzību un devās meklēt dzīvnieku īpašnieku.

Ņemot vērā, ka pirms pāris gadiem šajā pašā apkaimē bija reģistrēts cits līdzīgs notikums, kurā policisti bija notvēruši vairākas aitas, kārtības sargi īpašnieka meklējumos no sākuma nolēma doties uz to pašu mājsaimniecību. Policistu minējums izrādījies precīzs - saimniecības īpašnieks apstiprinājis, ka mājlopi patiešām piederot viņam.

Pēc neilgām pārrunām un protokola par dzīvnieku nepienācīgu pieskatīšanu noformēšanas, kazas atdotas to likumīgajam īpašniekam.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2016. gada rudenī Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz Kleistiem, kur, pēc iedzīvotāju teiktā, pa ielu skraidījušas aitas. Toreiz kārtības sargi noskaidroja aitu iespējamo īpašnieku, ar viņu sazinājās un lūdza ierasties pakaļ savām sprogainēm. Vēlāk Latvijas Islāma kultūras centra pārstāvis Roberts Klimovičs publiski informēja, ka izbēgušās aitas pieder viņam un viņš izsaka pateicību pašvaldības policistiem par palīdzību to saganīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!