Sestdien, 25. februārī, Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas bataljona darbinieki Rīgā, Pļavnieku mikrorajonā pamanīja kādu automašīnu "Tesla", kuras vadītājs šķērsoja krustojumu pie luksofora aizliedzošā signāla.

Likumsargi lika apturēt transportlīdzekli, bet "Tesla" vadītājs uzsāka bēgšanu, kuras laikā veica vairākus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. Automašīnas "Tesla" vadītājam brauciens beidzās ar ceļu satiksmes negadījumu. Tāpat likumsargi konstatēja, ka autovadītājs atrodas alkohola reibumā, kā arī viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas apliecības. Valsts policija uzsāka kriminālprocesu un vairākus administratīvo pārkāpumu procesus.

Par šo gadījumu "Delfi" vēstīja arī svētdien.

Policisti uzsāka pakaļdzīšanos, taču automašīnas "Tesla" vadītājs turpināja bēgt, pārkāpjot virkni ceļu satiksmes noteikumus, tai skaitā pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, viņš brauca ar 129 km/h. Kādā brīdī automašīnas "Tesla" vadītājs nesavaldīja transportlīdzekli, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca šķērslim – ceļa apmalei un žogam. Abas transportlīdzeklī esošās personas izkāpa no tā un mēģināja aizbēgt, taču drīz vien likumsargi viņus aizturēja.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Likumsargi noskaidroja, ka pie automašīnas stūres bija sēdies kāds 2003. gadā dzimis jaunietis, kurš atradās alkohola reibumā. Viņam izelpā tika konstatētas 0,95 promiles. Tāpat jaunietim nebija transportlīdzekļa vadītāja apliecības. Automašīnas vadītājs tika aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par braukšanu reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām Valsts policija uzsāka kriminālprocesu. Taču par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tai skaitā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, bēgšanu, luksoforu aizliedzošo signālu neievērošanu un ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, ir uzsākti seši administratīvo pārkāpumu procesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!